Imatran Ilmailukerho
Purjelentokoulutus
Oppisinko minä lentämään?
Purjelentäjän tärkein vaatimus on aito kiinnostus lentämiseen. Useimmat oppivat ohjaamaan konetta turvallisesti normaalin peruskurssijakson aikana, terveysvaatimukset ovat suunnilleen samat kuin ajokortissa.
Purjelennon peruskurssin teoriaosa opiskellaan Suomen Urheiluilmailuopiston verkko-opistossa. Lue lisää...
Teoriaan kuuluu aerodynamiikkaa, ohjausoppia, sääoppia, ilmailumääräyksiä, ym. mielenkiintoista. Aloittaessasi teoriaosan, tiedustele Imatran Ilmailukerhon seuraavaa kurssia. Lento-osan voi aloittaa jo teoriakoulutuksen aikana, ja ennen yksinlentovaihetta tulee hankkia lääketieteellinen kelpoisuustodistus ja käydä tarkastuksessa Ilmailulaitoksen kelpuuttamalla ilmailulääkärillä.
Lento-osa aloitetaan Immolassa kaksipaikkaisella koulukoneella. Opettajalla ja sinulla on samanlaiset ohjaimet, ja jo muutaman lennon jälkeen viet itse konetta taivaalla opettajan neuvoessa takapenkillä. 30 – 40 koululennon ja tarkastuslennon jälkeen alat lentää yksin, ja kun 50 lentoa ja 10 tuntia on täynnä, voit anoa purjelentäjän lupakirjaa.
Purjelentäjä sinusta kastetaan virallisesti Niemilammessa.
Tämän jälkeen alkaa varsinainen purjelennon opettelu: Voit tavoitella pilvenpohjia Immolan lähialueella, ottaa tavoitteeksi ensimmäisen matkalennon Puumalaan ja lopulta 500 km lenkin Saimaan ympäri, tai käydä taitolentokurssin ja oppia lentämään selällään, tai sitten nousta pilvessä mittarien avulla yhä ylemmäs ja surffailla pilvilinnojen keskellä ihan uusissa maisemissa. Mutta lennätpä missä tahansa niin voit olla varma, että tässä ympäristössä arjen huolet unhoittuu. Valmista purjelentäjästä ei tule koskaan; Olemme tämän puhtaimman lentotaidon opiskelijoita lopun ikämme.
Alle 16 vuotiaat purjelentokurssille haluavat voivat hakea kerholta purjelento-stipendiä. Stipendiä voivat hakea kaikki 1.6.2024 alle 16 vuotiaat. Myönnetty stipendi pienentää suoraan kerhon kurssimaksua. Lento-osan voi aloittaa jo 13 vuotiaana mikäli fyysiset ominaisuudet (pituus ja paino) täyttyvät.
Lisätietoja: Pekka Halonen, puhelin: 040 075 1430